Video fra luftpistol standard-stevne

Ønsker å reklamere litt for luft-stevnene som arrangeres ganske ofte i klubben på høst- og vinterstid, og tok derfor en liten video under dagens stevne. Vanligvis arrangerer vi såkalte 3AD-stevner (3A: luftpistol ordinær, 3D sprintluft) men i kveld var det 3CD (3C: luftpistol standard). Nå for tiden er det flest 3AD-stevner på terminlisten og fire 3CD-stevner (to før nyttår, to etter). Tidligere har vi arrangert så mange som åtte 3CD-stevner i året men alt avhenger av hvor stor interessen er. Klubben har Megalink elektroniske skiver, som stevnene arrangeres på.

Luftpistol standard (3C) er en ypperlig øvelse for de som ønsker å trene på hurtigskyting, innendørs har vi behagelige 20+ grader og stabile lysforhold hele året. Øvelsen skytes med 5-skudds luftpistol, i serier á 5 skudd på 10 sekunder – totalt 40 skudd. Det er ganske mange i klubben som har anskaffet seg Steyr LP50 (eller tilsv.) og klubben har også mange slike til utlån. Vi har tatt vekk forhåndspåmelding til 3CD-stevnene siden det går relativt raskt å gjennomføre. Her er det altså bare å møte opp, hvis det blir fullt lag kjører vi bare et ekstra lag.

Sprintluft (3D) var den andre øvelsen i kveld. Denne skytes på sprintluftskive, som er en nedskalert duellskive, og her lader man ett og ett skudd. Det skytes 30 skudd på 15 minutters skytetid, så her er gjelder det å disponere tiden riktig.

Den siste luftøvelsen er luftpistol ordinær (3A). Menn skyter 60 skudd på 75 minutter, og kvinner/ungdom/veteran skyter 40 skudd på 50 minutter. Dette er en ren presisjonsøvelse, mye likt presisjonsdelen på VM fin/grov, og er også øvelsen det arrangeres NM for innen luftpistol.

 

De som er interessert i å prøve seg kan stille på fellestrening tirsdager kl 18:00 – vel møtt!

Dommer/skyteleder i klubben. Deltar i de fleste øvelser innen NSF, satsingsområde er presisjonsøvelsene luftpistol (10m) og fripistol (50m).

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.