Nye regler fra 2016

Det er gjort noen endringer i reglementet foran 2016-sesongen, og enkelte av disse påvirker oss pistolskyttere. For detaljert oversikt gå til forbundets nyhetsartikkel, men kort oppsummert gjelder dette:

  • Feltpistol: Våpen skal nå være plassert i hylster, koffert, sekk, etc. når man forflytter seg mellom standplassene. Det er altså ikke lov til å bære våpenet i hånden, selv om det er plugget med sikkerhetsflagg.
  • Luftpistol: Det nasjonale unntaket for bruk av sikkerhetsflagg er nå tatt bort, man må nå stille med sikkerhetsflagg på stevner og treninger. NB! Sikkerhetsflagg for luftvåpen skal gå gjennom hele løpet, der begge ender skal være synlige.
  • Ungdomsklasser: Det er innført en ny luftpistolklasse – Åpen rekrutt, for utøvere under 11 år. Reglene for U12 gjelder, men det settes ikke opp rangert resultatliste.
  • PPC: Det er gjort vedtak om at man skal tilpasse seg til de internasjonale regler. Detaljer kommer senere!

Dommer/skyteleder i klubben. Deltar i de fleste øvelser innen NSF, satsingsområde er presisjonsøvelsene luftpistol (10m) og fripistol (50m).

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.