Informasjon vedr. BPKs sikkerhetskurs

Sikkerhetskurset til BPK består av en teoridel den 20.08.2014 kl. 18:00, og ti påfølgende treninger. For de som ikke har mulighet til å stille 20.08, vil vi sette opp en ekstra teoridel den 27.08.2014 kl. 18:00. Treningene vil finne sted på BPKs 25m bane på torsdager fra 17:30 til 19:00 frem til Oktober, og lørdager fra 11:00 til 12:30. Det vil normalt bli avholdt en trening i uken, og ved anledning satt opp noen ekstra aktiviteter for nybegynnerne.

Kurset vil ta for seg pistolskyting fra grunnen og opp, med et utelukkende fokus på sikkerhet. Vårt mål for kurset er å gi deg en trygg innføring i pistolskyting, samt en introduksjon til klubbens spennende skyteprogrammer og disipliner. Kurset vil ta for seg grunnleggende sikkerhet, våpenhåndtering samt skyteteknikk. Det stilles ingen krav til deltagerne på kurset, annet enn sunn fornuft og edruelighet. I løpet av kurset vi vil jobbe aktivt med alle kursdeltagere for å skape trygghet, og en størst mulig opplevelse av sporten.

Sikkerhetskursets teoridel vil bli avhold tirsdag 20.08.2014 og 27.08.2014 klokken 18:00 i BPKs klubbhus på Krohnegården. Første skytetrening er påfølgende torsdag, 03.04.2014 – fra 17:30 til 19:00. Treningene vil fortsette på torsdagene frem mot høsten til samme tid, og fra Oktober vil treningene flyttes til lørdagene p.g.a. lysforholdene. Vi har forståelse for at man av og til ikke har muligheten til å stille på trening, og sørger for at det er tilstrekkelig med treninger til at alle får fullført sine 10 obligatoriske treningsøkter. Mer informasjon om treningene vil bli gitt på første kursdag.

Vi går mot høst og vinter nå, og vi føler det nødvendig å orientere om at det kan bli svært kaldt på baneområdet. For å få størst glede av treningene, er det viktig at du er godt påkledd med gode varme klær, og gode varme sko. Det er ingen oppvarming på standplassene, og treningene kan vare i opp til 90 minutter. Det er også svært viktig at et godt hørselvern anskaffes, og medbringes til treningene. Det fins egne hørselvern for skyttere, som er laget for å dempe smell fra våpen best mulig. Øreplugger er ikke tilstrekkelig i seg selv, men kan brukes som supplement til vanlig hørselvern.

Klubbens helt nye klubbhus vil være tilgjengelig under trening, hvor toaletter og andre fasiliteter er tilgjengelige for klubbens medlemmer.

Skyteleder og kursholder ved Bergen Pistol Klubb.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.